Facebook kullanan herkesi ilgilendiren haber

Facebook'un gelecek zamanda kullanıcıların hislerini öğrenmeye yönelik atacağı iddia edilen adımlar çok tartışılacağa benziyor. İddiaya göre Facebook, kullanıcılarından izin almadan kameralarına erişebilecek.

Facebook'un ilerleyen zamanlarda kullanıcılarının duygularını öğrenebilmek ve bunları kullanmak üzere bir takım adımlar atamayı planlıyor. Bu adımların başında da kullanıcılarının kameralarına izinsiz erim sağlamak geliyor. Webtekno.com internet sitesinden Mert Yamak'ın haberinde, dünya genelinde ün yapmış yazılım şirketi CBI Insight'ın iddiası yer alıyor.
Buna göre Facebook, 2 yıl önce Mark Zuckerberg ön kameranın açılmasıyla kullanıcıların duygularını anlayabilecek bir patent aldı. Bu patentle Facebook'ta bulunan bir içerik kullanıcıları nasıl etkiliyor anlaşılabilecek. Kullanıcılar o içeriğe baktığında yüz ifadesi nasıl oluyor ona karşı kullanıcının duygusunu analiz edebilme özelliğe sahip bir patent.
Bu konuda Facebook'un izninin olup olmadığı ise bilinmiyor henüz. İddialara göre Facebook kısa süre içinde bu uygulamaya başlayacak. Diğer yandan Facebook emoji gönderme ile ilgili de bir patent aldı. Buna göre de selfie çekerek emoji gönderildiğinde resminizden kullanıcının duygusu analiz ediliyor ve bununla paralel de emoji yüz haline yakın bir ifadeyi alıyor.
Facebook’un iddia edilen bu özellikleri nasıl kullanılacağı henüz net değil. Diğer yandan ise bu iddialar kişisel verilerin korunması konularıyla ilgili şüpheler ortaya çıkardı