Gençlik ve Spor Bakanı Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Başbakan Binali Yıldırım'ı kabul etti. Sürpriz görüşmenin ardından kabinedeki değişiklikler açıklandı.

Başbakan Yıldırım, kabulün tamamlanmasının ardından Beştepe'de yaptığı basın açıklamasıyla Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yerine Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak'ın getirildiğini açıkladı.

BEŞİKTAŞ KONGRE ÜYESİ

1966 İstanbul doğumlu olan Osman Aşkın Bak, milletvekili seçilmeden önce 2 dönem Güreş Federasyonu Başkanlığı yaptı. Kasımpaşa Spor Kulübü Genel Sekreterliği, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de yürüten Bak, TFF Genel Kurul Delegeliği, Profesyonel Kurul ve Dış İlişkiler Kurulu Üyeliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Genel Sekreterliği de yaptı. Osman Aşkın Bak, aynı zamanda Beşiktaş Kongre Üyesi.
Erokspor’un Kulaksız’da bulunan tesislerinin açılışında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erokspor yöneticisi Osman Aşkın Bak’ı plaketle ödüllendirmişti (İstanbul, 1997)

OSMAN AŞKIN BAK: HABERİM YOKTU

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Bizi bu göreve layık gören Sayın Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Ülkemize hizmet etmek için elimizden gelen en iyi şekilde çalışacağız." dedi.
Bak, Başbakan Binali Yıldırım'ın Bakanlar Kurulu üyelerinin adını açıklamasının ardından, iktidar kulisinde milletvekillerinin ve gazetecilerin tebriklerini kabul etti.
Gazetecilerin "Haberiniz var mıydı" sorusu üzerine Bak, "Yok. Genel Kurulda'ydım. Arkadaşlar telefon etti." yanıtını verdi.