Şampuanınız Güvenli mi? Zararlı mı DİKKAT! Bunlardan Kaçının



Endişelenmeniz gereken her şeyden önce , şampuanınız da bulunan tehlikeleri düşünmüyor musunuz? Önlemeniz gereken birçok zararlı içeriğe sahip olabilir. Teorik olarak, vücudunuza bulaşan mikroplardan daha fazla endişe duymanız gerekir. Yine de, tropikal güzellik ürünleri güvensiz olduğunu kanıtlayabilir ve FDA tarafından halka açıklanan kapsamlı bir rapor sorunu kanıtlıyor.

Bildirilen Sağlık Sorunları
Son zamanlarda, FDA gıda ve güzellik ürünleri ile ilgili olumsuz raporlar hakkında bilgi yayınladı . Bu veri, Gıda Güvenliği ve Uygulamalı Beslenme Merkezi'nden gelmiştir ve 2004'e kadar uzanmaktadır. Güzellik malzemelerinin sağlık üzerindeki etkilerini araştırmak için iyi bir temel oluşturmaktadır.
McGaw Tıp Merkezinde dermatolojide doktor olan Steve Xu'ya göre, saç ve cilt bakım ürünleri bu rapordaki advers olaylar listesinin başında yer aldı.
Ne yazık ki, bebekler ve kişisel temizlik için kullanılan ürünler, hastaneye kaldırma ve ölüm dahil olmak üzere ciddi yaralanma olaylarına sahipti. Bu bulgu, güzellik ürünlerinin tüketici güvenliğini korumak için yönergelere ihtiyaç duyduğunu göstermektedir.
Aynı zamanda, olumsuz durumların raporları aslında geçen yıl iki katına çıkmıştır. Bu akının büyük bir kısmı saç dökülmesi ve WEN ürünleri ile ilgili cilt tahriş şikayetlerinden kaynaklanmaktadır. WEN üreticileri klima cihazları için binlerce şikayet alıyordu sadece 100 kişiye kadar FDA'ya gidiyordu.
FDA, WEN müşterilerini doğrudan şikayet etmeye çağırdığında binlerce kişi içeri girdi. WEN ürünlerinin pazarlama ajansına göre, kondisyonerlerinin saç dökülmesine neden olduğunu gösteren güçlü bir delil var.
Birkaç Sınırlama
Mağaza raflarındaki şampuanın düzenlemelere sahip olduğunu farz ederken, gerçekleri göz önünde bulundurun. Güzellik endüstrisi aslında birçok yönetmeliğini yapar. Farkında olmadan, vücudunuzun her yerinde zararlı olan bir şeyi tıbben tehlikeye atabilirsiniz.
Göre FDA'nın web: “üretmek veya pazar kozmetik şirketler ve bireyler yasal sorumluluğu kendi ürünlerinin güvenliğini sağlamak için. Ne yasalar ne de FDA düzenlemeleri, bireysel ürünlerin veya malzemelerin güvenliğini göstermek için özel testler gerektirmez. "

Endişelerinizi biraz sakinleştirmek için, FDA kozmetik endüstrisini bazı maddeleri kullanmaktan alıkoyuyor. Buna ek olarak, bir ürün açıkça saptırılmış veya yanlış etiketlenmişse ve şirket kendisini geri çağırmazsa, adım atılabilir. Bununla birlikte, bu özdenetimli sistemle ilgili bazı problemleri görebilirsiniz.
Kaçınılması Gerekenler
FDA ve güzellik şirketleri bu sorunun üstesinden nasıl geleceğini anlarken, güzellik ürünlerinin en kötü bileşenlerini tanımayı ve bunlardan kaçınmayı öğrenmelisin. Başlamak ve favori markalarınız hakkında kendi arka plan araştırmalarınızı yapmak için bu listeye bakın.
  1. Sülfat
    Bu bileşen , cilt, göz, ağız ve hatta akciğer tahriş edici özelliği olarak bilinir ve hassas ciltli insanlar üzerinde ürün sertleştirir. Buna ek olarak, sodyum lauret sülfat, laboratuar farelerinde kansere neden olduğu bilinen bir kimyasal içerebilir. Araştırmacılar insanlarda kansere doğrudan bağlantı bulmadılar.
  2. Formaldehit
    İster inanın ister inanmayın, birçok saç bakımı ve diğer ev eşyaları bu koruyucu maddeyi kullanıyor. Çalışmalar daha tutarlı bağlantı fareler üzerinde topikal uygulamalar ile birlikte var olsa, kanser bir bağlantı içeren bir tutarsızlık göstermiştir.
    Amerikan Kanser Derneği'ne göre, bir çalışmada kimyasala maruz kalan işçilerin daha yüksek kromozomal değişikliklere sahip oldukları bulundu. Bu bulgu, formaldehitin lösemiye neden olabileceği fikrini desteklemektedir. Birçok tanınmış kurum onu ​​bir kanserojen olarak değerlendirir.
  3. Parabenler
    Güzellik şirketleri bakteriyel büyüme karşısında sıklıkla parabenler kullanırlar. Bununla birlikte, kimyasal vücuttaki östrojeni taklit eder ve kanser hücrelerinin daha hızlı büyürmesine neden olabilir. Şimdilik, FDA bu maddeyi yasaklamak için yeterince güçlü bir bağ bulamadı. Genel olarak, hormonlarla karışık olabilecek bir kimyasaldan uzak durmak iyi bir fikirdir.
Gıdalardaki içerikler en azından bir miktar düzenleme yaparken, güzellik ürünleri çok özgür irade sahibi. Bir bileşen hastalıkla doğrudan bağlantılı değilse, güzellik şirketleri sadece onu kullanıyor olabilir. Bununla birlikte, araştırmacılar güzellik ürünlerinde yaygın olarak kullanılan kimyasallar üzerinde yapılan araştırmalarda zararlı sonuçlar bulmuşlardır. Kendinizi korumak için şampuanınız da dahil olmak üzere en sevdiğiniz güzellik malzemelerinde kullanılan kimyasalları araştırmayı düşünmelisiniz.