Jandarma komutanı FETÖ bağlantıları üzerinden gözaltına alındı.

Yakın zamanda PKK teröristleri için alışılmadık bir hedef olan Trabzon Maçka semtindeki jandarma komutanı Çarşamba günü şüpheli olan Gülenist terör örgütüne (FETÖ) bağlı olan bir gruptan gözaltına alındı.
İzmir'in batısındaki bir FETÖ soruşturması kapsamında Yüzbaşı Zabit Zengin gözaltına alındı. Tutuklama emri İzmir'deki bir mahkeme tarafından talep edildi ve Trabzon'daki terörle mücadele polisi tarafından gözaltına alındı.
Maçka, 11 Ağustos'ta PKK militanları bir çocuğu ve bir askeri öldürdüğü olağandışı bir terör saldırısı karşısında şok geçti.
Eren Bülbül, 15 ve Çavuş Binbaşı Ferhat Gedik PKK terörünün kurbanı oldu.
Olağandışı terör saldırısı, PKK militanlarının Türkiye'de Karadeniz bölgesinde barınma yeri bulamamaları nedeniyle soruları gündeme getirdi. FETÖ ve PKK'nın son yıllarda pek çok kez işbirliği içinde oldukları bildirildi. 

Şubat ayında Manisa'nın batı ilinde düzenlenen terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan iki PKK şüphelisinin evinde on dört FETÖ üyesi bulundu. Edinilen bilgiye göre, PKK teröristleri FETÖ üyelerinin yurt dışına kaçmasına yardım edeceklerdi.

Bu arada, Siirt'in güneydoğusundaki gizli bir FETÖ muhbiri, iki PKK teröristinin kendisine Türkiye'de yapılması öngörülen bir darbe girişimini bildirdiğini itiraf etti. Muhbir, iki teröristin darbe girişiminden bir gün önce 14 Temmuz 2015'te kendisine yaklaştığını ve kendisine cumhurbaşkanı ve başbakanın öldürüleceğini ve bir darbe teşebbüsünün sahneleneceğini söylediğini iddia etti. 

FETÖ'ye olan bağlılığı yüzünden tutuklanan bir teğmen, grubun PKK ile bağlantılı olmasına rağmen askeri bir okula kaydolmasına yardım ettiğini de ortaya koydu. 

Batman Valisi Ahmet Deniz, Ağustos 2016'da Anadolu Ajansına (AA), FETÖ teröristlerini ve kendi üyelerini "birbirlerini kucaklamak" için davet ettiği bazı PKK radyo kayıtlarının bulunduğunu söyledi.