Kılıçdaroğlu: Adaletsizlik karşısında sessiz kalmayacağız

Kemal Kılıçdaroğlu , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "casusluk" olayına karıştığını iddia ettiğini söyleyerek, ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) "arazilerde sessiz kalmayacak" dedi. 


"Erdoğan'ın kendisi de son arsa yönetiyor. Kılıçdaroğlu, 16 
Haziran'da bir grup gazeteciye verdiği demeçte, "  Hükümetin" CHP'yi atmaya çalıştığı "konusundaki bir soruyu yanıtlayan Kılıçdaroğlu," öyle görünüyor "dedi. 

" Fakat biz buna inanmaya devam edeceğiz. Kanun üstünlüğü. Bu ülkede onurlu hakimler ve savcılar var "dedi. 

İktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile CHP arasındaki şiddetli devam eden duruş, Erdoğan'ın Ağustos ayında öne sürdükten sonra daha da ısındı. 13 Kılıçdaroğlu, CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nun Temmuz ayında hapse atıldığı davaya karıştı . Ardından Berberoğlu'nun CHP lideri hakkında hapisten hapsetmek istediğini ima etti . 

Yanıt olarak, Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın yorumlarının "yargıyı toplumu ve halkı şekillendiren siyasi bir araç olarak kullandığını" itiraf ettiğini savundu. 

"Erdoğan, savcıyı doğrudan doğruya talimat verdi. Savcı, ek talepler olup olmadığını Erdoğan'a soruyor. CHP lideri , muhalefeti aldığı bilgilere göre tasarlamaya ve suçlamaları ileri sürmeye çalıştı . " Dedi. 

Berberoğlu, medyaya "devlet sırları" sağlayarak "bir terör örgütüne bilerek yardım etmek" nedeniyle 25 yıl hapse mahkûm edildi. Jandarma kuvvetleri, Suriye sınırına yakın bir noktada silah kullanan Ulusal İstihbarat Teşkilatı (MİT) kamyonunu durdurdu. Kamyonlar, görünüşe göre Suriye'de savaşan gruplara asi göndermek üzere yola çıktı ve o sırada video çekimleri şiddetli bir şekilde tartışıldı. 

Kılıçdaroğlu, Berberoğlu'nun "mevcut olmayan bir suç" nedeniyle hapsedildiğini söyledi. " 

Anayasa Mahkemesi, MİT kamyonlarının devlet sırrı olmadığını açık bir şekilde karara bağladı. Sonuçta, herkesin bildiği bir şey sır değil "dedi. 

Mevcut durumu 2000'li yıllarda AKP'ye karşı büyük askeri arazilerde olduğu iddia edilen Balyoz ve Ergenekon davalarına benzeyen Kılıçdaroğlu, hükümetin "CHP'yi susturmaya çalışıyor" 

dedi . " Ordu sustu. Haklarını savunmamıştır. Ancak sessiz kalmayacağız. Haksızlığa karşı sessiz kalan dilsiz şeytan "dedi. 

"Arazileri sahneleme alışkanlıkları var. Zalimlerin eziyetine karşı savaşacağız "dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun casusluk davasına karışması Kılıçdaroğlu

, MİT kamyonları ile ilgili belgelerin talimatlarıyla Berberoğlu'na verildiğini iddia eden yetkililere göre, hükümet neden doğruysa kanıt göstermediğini sordu. Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni 

Gülenist gazeteci Ekrem Dumanlı'nın MİT kamyonlarının video görüntüsünü almakla suçlanan Kılıçdaroğlu, "Dumanlı ile konuşmam normaldi" dedi. Seçimler sırasında medyayı ziyaret ettik ve [Zaman] 'ı ziyaret ettik. 

" 2019 cumhurbaşkanlığı seçimleri

Anayasa değişikliği ile öngörülen yürütme başkanlığı sistemi 2019 cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleriyle yürürlüğe gireceğinden, Kılıçdaroğlu, CHP'nin sistem değişikliğine olan sert muhalefetini yineledi.  

"Herhangi bir adayın, güçlerin ayrılmasına inanması, tarafsız olması ve liberal bir demokratik parlamenter sistemi savunması" gerekiyor. 

"Bir parti olarak, bu ilkeleri başlangıç ​​noktası olarak alacağız" diye ekledi. 

Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve AKP'nin halkın desteğinin azaldığını söyleyerek "Erdoğan'ın 2019'a giden yolda her türlü yasadışı yolu kullanacağını" söylediği uyarısında bulundu. Kılıçdaroğlu, engellediğini kimin istediğini isteyecek "dedi. Ve liberal bir demokratik parlamenter sistemi savunuyorlar "dedi. "Bir parti olarak, bu ilkeleri başlangıç ​​noktası olarak alacağız" diye ekledi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve AKP'nin halkın desteğinin azaldığını söyleyerek "Erdoğan'ın 2019'a giden yolda her türlü yasadışı yolu kullanacağını" söylediği uyarısında bulundu. Kılıçdaroğlu, engellediğini kimin istediğini isteyecek "dedi. Ve liberal bir demokratik parlamenter sistemi savunuyorlar "dedi. "Bir parti olarak, bu ilkeleri başlangıç ​​noktası olarak alacağız" diye ekledi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve AKP'nin halkın desteğinin azaldığını söyleyerek "Erdoğan'ın 2019'a giden yolda her türlü yasadışı yolu kullanacağını" söylediği uyarısında bulundu. Kılıçdaroğlu, engellediğini kimin istediğini isteyecek "dedi.