Wall St Trump'un kapatma tehdidi üzerine düşüyor.

Wall Street'te hisse düştü, dolar geriledi ve hazine borcundaki oranlar Çarşamba günü ABD Başkanı Donald Trump'ın hükümeti kapatma tehdidinden ve Kanada ve Meksika'yla yapılan bir ticaret anlaşması sonrasında yatırımcıyı geride bıraktı.
Avrupa hisse senetleri, Ağustos ayında euro bölgesi imalat sektörünün altı buçuk yılda büyümenin en iyi ayını bulduğunu gösteren bir anketi silkeledi.
Ekonomik toparlanma anketi, Avrupa Merkez Bankası'nı teşvik programını geriletmeye başlamasına teşvik eden tek para birimi bloğunda ekonomik iyileşmenin en son işaretiydi.
Trump'ın Salı günü Phoenix'te düzenlediği mitingde, milletvekilleri, Eylül ayı sonlarında ABD'nin borç tavanını yükseltmek için bir son tarihle karşı karşıya kaldıklarında ya da borç ödemelerinde varsayılan risk oluşturduklarında geldi.
Fitch Ratings, federal borç tavanını zamanında yükseltmedeki başarısızlığın kredi derecelendirme kuruluşuna "potansiyel olarak olumsuz etkileri olan ABD" kredi notunu gözden geçirmesini isteyeceklerini söyledi.
New York'taki Stone & McCarthy Research Associates piyasa stratejisti John Canavan, Trump'in sözlerine ne kadar ağırlık vermenin zor olduğunu belirtti.
Canavan, "Kongrenin hükümeti açık tutması büyük ölçüde Kongre'ye bağlı. Yorumları tamamen pasaplanamazsın, ama manşet açıklamalarının geçmişine dayanarak bunları politika duruşu olarak alamazsın" dedi.
MSCI'nin dünya genelinde hisse senedi göstergesi yüzde 0.08, pan-Avrupa FTSEurofirst 300 endeksi yüzde 0.51 oranında değer kaybetti. Stoklar Asya'da daha yüksek kapandı.
Wall Street'te Dow Jones Endüstri Ortalaması, 72.39 puan veya% 0.33 düşüşle 21.827.5'e düştü. S & P 500, 7,8 puan veya% 0,32 azalarak 2,444,71 seviyesine gerilerken, Nasdaq Composite 18,73 puan veya% 0,3 düşüşle 6,278,75 puana geriledi.
Petrol fiyatlarında ABD ham stokları sekizinci haftada geriledi ve ABD ham petrolü az da olsa arttı.
ABD Ulusal Ticaret Borsası ham petrolü 58 sent yükselerek 48.41 dolara yerleşirken, Brent ham petrolü 70 sent artarak varil başına 52.57 $ 'a yükseldi.
Yatırımcıların, Wyoming, Jackson Hole'daki merkez bankası sempozyumunun başlamasından bir gün önce, yatırımcılar para politikasıyla yakından ilgilenmesine rağmen, ECB şefi Mario Draghi'nin Dovish yorumları çok az pazarda etkili oldu.
State Street Global Advisors'daki baş yatırım stratejisti Michael Arone, Yellen ya da Draghi'nin konuşmalarında para politikasının sıkılaştırılmasının geleceği konusunda el ele vermeyeceğini söyledi.
Arone, "Gözümüzü oradan çıkarıp tutkallayacağımız halde olay olmayacak" dedi. "Bu hafta Jackson Hole ile ilgili en heyecan verici şey muhtemelen balıkçılık olacak."
Dolar, yüzde 0.50 düşüşle 109.01 yen oldu, dolar endeksi yüzde 0.37 azalarak 93.199'a düştü.
Analistler, tek taraflı ağır tek taraflı bahisler nedeniyle kazançlarının kısa sürmesine neden olabileceği konusunda uyarıda bulunsa da, euro güçlü Alman ve Fransız PMI anketi okumaları ile desteklendi.
Euro% 0,43 artarak 1,1810 dolara yükseldi ve 92 pence'nin üzerine İngiliz pounduna karşı 10 ay taze bir zirveye ulaştı.
Sterling, Haziran ayından bu yana ilk kez 1.28 $ 'ın altına düştü. İngiltere'nin ekonomik umutları ve Brexit süreci hakkındaki endişeler yatırımcıları poundu düşürmeye teşvik etti.
Gösterge niteliğindeki 10 yıllık Hazine notları, fiyatların% 2.1747'sini verecek şekilde 11/32 seviyesinde kaldı.
Memphis'teki FTN Financial'in faiz stratejistlerinden Jim Vogel, "Hisse senetlerinin dün akşamki konuşmasına tepki verdiği ölçüde ... sabit gelir elde etmek için kan kaybettiğini söyleyebilirsiniz" dedi