Türkiye önemli Dünya Kupası elemelerinde İzlanda'ya devam ediyor

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde sadece iki maç geride kalırken, Türkiye İzlanda'nın arkasında iki, bir yer var.

TÜRKİYE İZLANDA MAÇI 2017

Dünya Kupası kampanyasının geleceği doğrultusunda, Türkiye milli futbol takımı İzlanda'yı bu akşam Yeni Eskişehir Stadı'nda zorunlu olarak kazanacak olan Avrupa Elemeleri kravatıyla karşıladı. 9.45'de başlayacak olan I. Grup maçı her iki taraf için de çok önemli. İzlanda şu anda sekiz maçta 16 sayı ile ikinci sırada yer alırken, Türkiye 14 puanla üçüncü oldu. Bu arada Romanya menajeri Mircea Lucescu, FIFA tarafından bir maç yasaklanmasının ardından maçı bir kenara bırakamayacak. Ukrayna'ya karşı oynanan bir maç sırasında hakemlerin çağrılarını protesto etmek için. Türkiye, önümüzdeki yıl yapılacak olan Rusya Dünya Kupası'nda bir yer olması konusunda çekişmeli kalmak istiyorsa, kazanan tek seçenek olacak. Hilal yıldızları, son grup maçını, yarıştan zaten az olan Finlandiya'ya karşı oynayacak. Grupta'
D Grubu'nda İrlanda, Moldova'yı, Avusturya ise Sırbistan'ı ağırlayacak. Bir galibiyet Sırbistan'ı geçecek. Beraberlik durumunda ve ayrıca Galler ve İrlanda kazanamazlarsa ya da Galler kaybederse ve İrlanda kazanamazlarsa. Öte yandan Galler, galip gelirse İrlanda'nın en iyi iki golünü kazanır. Avusturya Sırbistan'ı yenmeli ve İrlanda ile Galler ikinci sıraya girme konusunda başarısız olmasını dilemelidir.
L Grubu'nda Lihtenştayn İsrail'i, İtalya da Makedonya'yı, İspanya ise Arnavutluk'u ağırlayacak. İspanya'nın en iyi iki hazırlığı var, İtalya'nın sonucu daha iyi olursa hak kazanacak. İtalya'ya en az 2. sırada yer verilmesi garanti edildi. Pabuçlu teknik direktör Julen Lopetegui Arnavutluk ve İsrail'e karşı oynanan maçlar öncesinde bir kabus hafta sonu yaşadı. Üç olası başlayanı Dani Carvajal, Andres Iniesta ve Alvaro Morata'yı yaralamadan kaybetti ve Gerard Pique İspanya'nın geleceğini göz önüne alındığında gözyaşı döktüğünü gördü. Barcelona'nın Pique, Pazar günü Las Palmas'a 90 dakika oynadı, ancak Katalan'ın bağımsızlığı konusundaki yasadışı referandumda vatandaşlara yönelik polisin vahşet görüntülerini sorduğunda boşaltılmış görünüyordu.
"İspanya takımı için oynamaya devam edebileceğimi düşünüyorum, çünkü bugün gördüğümüz ve demokrasiye inanan her şeye karşı ülke genelinde pek çok kişi var, İtalya orta saha oyuncusu sıkıntısı çekiyor ve forvet oyuncusu Andrea'yı özlüyor. Belotti'yi Pazartesi günü Arnavutluk'tan kapatmak için antrenör Gian Piero Ventura'nın orta saha oyuncusu Marco Verratti, Lorenzo Pellegrini ve tecrübeli Daniele De Rossi'yi değiştirmesi gerekmekteydi.
Belçika, barınakların yanı sıra 2018 Dünya Kupası için halihazırda nitelikli olan tek Avrupa ülkesidir. Sadece dokuz grup kazanan Rusya'ya otomatik olarak giderken sekizinci en iyi oyuncu Kasım play-off'larına giriyor.
: Elemeleri Türkiye'nin taslak takım Harun Tekin (Bursaspor), Serkan Kırıntılı (Atiker Konyaspor), Volkan Babacan, Emre Belözoğlu, Mevlüt Erdinç (Medipol Başakşehir), Kaan Ayhan (Fortuna Düsseldorf), Sabri Sarıoğlu (Göztepe), Mehmet Topal, İsmail Köybaşı, Ozan Tufan (Fenerbahçe), Ömer Toprak, Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Çağlar Söyüncü (Freiburg), Serdar Aziz, Selçuk İnan, Tolga Ciğerci (Galatasaray), Caner Erkin, Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun (Beşiktaş), Cengiz Ünder (Roma), Emre Mor (Celta Vigo), Okay Yokuşlu, Yusuf Yazıcı, Volkan Şen, Burak Yılmaz (Trabzonspor), Hakan Çalhanoğlu (Milano), Yunus Mallı (Wolfsburg), Arda Turan (Barcelona), Enes Ünal (Villarreal).